در شانزدهمین ماه تهاجم روسیه به اوکراین، ولادیمیر پوتین برای رهایی از پیامدهای خسارت بار این جنگ فرسایشی، سناریوهای متعددی را به اجرا گذاشته است تا آمریکا و دیگر حامیان غربی اوکراین را زمین گیر کند. آیا انتقال تسلیحات اتمی تاکتیکی روسیه به بلاروس با اعلام انتقال رئیس گروه نظامی واگنر به این کشور مرتبط است؟!
انقلاب 57 ایران به رهبری آیت الله خمینی، در برهه ای حساس، از تثبیت یک اُلیگارشی امنیتی-سرمایهداریِ بسیار خطرناک برای حیات ایران زمین، جلوگیری کرد و فراتر از این مهم، اساس و بنیان این اُلیگارشی را متلاشی کرد.
با گذشت یک سال از تهاجم نظامی ارتش روسیه به اوکراین که رئیس جمهور روسیه آنرا عملیات ویژه نامید، اوکراین با کسب حمایت اکثر کشورهای جهان در دفاع از تمامیت ارضی خود همچنان مقاوم ایستاده است. اما آیا پوتین با تله غرب، مرتکب اشتباه محاسباتی در تهاجم به اوکراین شده است؟
دشمن، اساس جنگ رسانه ای اش را در مصاف ترکیبی، بر گلوله باران اخبار منفی متمرکز کرده است. آرایش تهاجمی در کنار دفاع هوشمندانه و غیر درگیر با مردم و هموطنان، اگر چه از ضروریات مقابلۀ هوشمندانه با این جنگ ترکیبی پیچیده است امّا همۀ این تمهیدات، جایگزین تبیین اقدامات سازنده ای که در این کشور شده است نمی شود.
بررسی اجمالی نگارنده، در نهایت به «علت» بسیار مهمی که به وقوع حواشی و حوادثی چون مرگ مرحومه مهسا امینی و یا تنش های خیابانی حین انجام وظیفه قانونی پلیس امنیت اخلاقی فراجا منجر میشود، منتهی شد و آن مهم؛ «نقص و ابهام بزرگ قانون» است.
پکن باید اطمینان حاصل کند که همزمان با پیشبرد سیاست های پولی و مالی جدید برای تحریک تقاضا و رشد و بهبود اوضاع اقتصادی، از تکرار گام های اشتباه گذشته اجتناب می کند؛ در غیر این صورت، خطر ایجاد یک حباب بزرگ حوزه فناوری و شرکتهای فعال این حوزه را تشدید خواهد کرد که می تواند توانایی بلندمدت آنها برای تاب آوری در عرصۀ رقابتهای جهانی را مختل کند.
آری ای مصدق بزرگ؛ تو آیینۀ عبرتی شدی که نسل های آیندۀ ایران نه تنها به وجودت و به خدمات کم نظیرت در تاریخ ایران افتخار کنند، بلکه از آنچه که بر تو رفت درس ها بیاموزند و در خدمت تعالی ایران سربلند، تجربه ها را به کار گیرند و در دام تکراری که قدرتهای جهانی پهن می کنند گرفتار نشوند.
در حالی که عواقب وخیم اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین، آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی را به وحشت انداخته است، جو بایدن با سفر به اسرائیل و عربستان و پوتین با سفر به ایران در اواخر تیرماه 1401 بار دیگر خاورمیانه و ایران را در مرکز توجه جهانی قرار دادهاند.
شهرداری ها نیازمند درآمد پاک و پایدار برای تأمین منابع ردیف های هزینه ای شان هستند و رفع عقلایی و کارآمد این نیاز؛ آموزش صحیح، اصولی و مداوم خلق درآمد پایدار پاک است.
حمله روسیه به اوکراین امروز پنجشنبه چهارم فروردین یک ماهه شد. شاید وقت آن رسیده باشد که ولادیمیر پوتین تا دیر نشده روسیه را از گرداب جنگی که برنده ای نخواهد داشت برهاند. آمریکا و غرب اصلا شایسته چنین هدیه مفت و مجانی ناشی از بی تدبیری پوتین نبوده و نیستند.
در صورت تحقق جنگ و اشغال اوکراین، ولادیمیر پوتین و جو بایدن متهمان اصلی این نزاع خونین به دلیل ناکارآمدی سیاسی خواهند بود. بسته شدن پنجره دیپلماسی سازنده، باز شدن درهای وخیم فلاکت و کشتار را در پی دارد.
چه اتفاقی افتاده است که بسیاری از اراضی کشاورزی این سرزمین، بی رحمانه نابود شده اند و ویلاهای میلیاردی در کوچه پس کوچه های آبادی ها، سبقت غیر مجاز می گیرند؟!
مذاکرات وین پس از هفته دوم در حالی به ایستگاه وقفه کوتاه تا آخرین روزهای سال جاری میلادی رسید که راهبرد دولت ایران همچنان بر لزوم رفع همه تحریم ها و بهره مندی ایران از مزایای برجام است، اما طرف های اروپایی مذاکره، از اجرای تعهدات خود همچنان شانه خالی می کنند.
با گذشت یک سال و چند ماه از برقرای رابطه امارات با اسرائیل، اکنون حکام اماراتی آسیب پذیری بیشتری در منطقه احساس می کنند، فارغ از چرایی سفر مشاور امنیت ملی امارات به ایران، به هیچ وجه نباید فریب این ژست های دیپلماتیک اماراتی ها را خورد.
ابراز نگرانی بزرگان دینی و کارشناسان سیاسی و اقتصادی از وضعیت فعلی اقتصاد و گرانی و مشکلات مردم، اصلاح فوری شیوه مدیریت اقتصادی کشور برای تامین کرامت و عزت مردم نجیب و شریف ایران را بیش از گذشته ضروری ساخته است.
همانطور که پروژۀ جنگ اقتصادی و نظام تحریمی گسترده علیه ایران، در تحقق بسیاری از اهداف کلیدی خود ناکام ماند، پروژۀ محاصرۀ ژئوپلیتیک ایران نیز با ابتکار عمل و خلاقیت جمهوری اسلامی ایران شکست خواهد خورد.
مقاومتی که در دل دفاع مقدس پرورش یافت در مواجهۀ با چالش های گوناگون در طول حیات خویش بالنده شد و امروز تبدیل به چالشی اساسی برای استعمار نوین و نظم نوین جهانی شده است و غارت منابع و ثروت های ملت های منطقه توسط قدرت های بین المللی را بسیار پرهزینه، پرچالش و زیانده کرده است.
آنچه که به نظر نگارنده برای شهروندان به عنوان یک تجویز کارکردیِ موثرِ فاقد عوارض در حوزۀ سواد رسانه ای مطرح است، آموزش و بازی سواد رسانه ای در بستر خانواده از طریق مشارکت فعالانه اعضای یک خانواده در فرآیند شناخت، دریافت و انتشار پیام های رسانه ای است.
نه یک دولت فراگیر ملی مبتنی بر آراء عمومی بلکه یک دولت پراتورین قلدر متزلزل متکی به سلاح، جنگ، قدرت نظامی و توسعه وحشت، در صورت تثبیت غلبه اولیه طالبان در افغانستان، اداره امور این کشور را به دست خواهد گرفت.
نکته کلیدی جنگ های مدرن چند وجهی این است که ما در آنها چیزی به نام اولویت اول نداریم و در جنگ های چند وجهی با مصاف های چند اولویتی مواجه ایم، به سخن دیگر؛ ما در روزگار چند اولویتی زیست می کنیم.