plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰
کد مطلب : ۷۱۷۹

مهمترین قابلیت های هواپیماهای اف-۳۵ آمریکا چیست؟

آمریکا و برخی کشور های اروپایی با تحمیل هزینه سرسام آور بر کشور های عربی، ترافیک بالایی از نجهیزات نظامی دریایی، زمینی و هوایی را در منطقه خلیج فارس ایجاد کرده اند، که در عمل هیچ موفقیتی برای تامین امنیت منطقه نداشته است.
مهمترین قابلیت های هواپیماهای اف-۳۵ آمریکا چیست؟
به گزارش ایصال نیوز یکی از هواپیماهای جنگی مستقر در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، جنگنده اف - 35 است. هواپیماهای اف-۳۵ چه قابلیتهایی دارند و تا چه اندازه برای ایران یک تهدید جدی محسوب می‌شوند؟

آن بخش از نیروی هوایی آمریکا که به منطقه خلیج فارس فرستاده شده‌اند، مجهز به جنگنده‌های بمب‌افکن اف-۱۵ای‌، جنگنده‌های رادارگریز اف‌-۲۲ و اف‌-۳۵ همچنین بمب‌افکن‌های ب-۵۲ هستند. علاوه بر این، پنتاگون یک سیستم نظارتی گسترده در منطقه خلیج فارس دارد که شامل نظارتهای ماهواره‌ای، هواپیماهای بدون سرنشین و سنسورهای زمینی و دریایی می‌شود.

جنگنده‌های لاکهید مارتین اف-۳۵ ایالات متحده آمریکا، هواپیماهایی چند منظوره و نسل پنجمی هستند که از پیشرفته‌ترین هواپیماهای جنگی حال حاضر جهان محسوب می‌شوند. این هواپیماها رادارگریز و تک سرنشین هستند و هدف اصلی از طراحی آنها انجام ماموریتهای تهاجمی و حمله است؛ اگرچه که دارای قابلیتهای لازم برای انجام ماموریتهای شناسایی و دفاع هوایی نیز هستند.

بنا بر اعلام کارخانۀ سازنده این هواپیما، جنگنده اف-۳۵ در مقایسه با دیگر هواپیماهای جنگی نیاز به پشتیبانی لجستیکی کمی دارد با این وجود در یک نبرد هوایی، چهار برابر موثرتر از یک جنگنده معمولی و در یک نبرد زمینی، هشت برابر موثرتر از دیگر جنگنده‌ها و در ماموریتهای شناسایی و دفاع هوایی، سه برابر موثرتر از جنگنده‌های معمولی است.

از آنجایی که در طراحی این جنگنده از پیشرفته‌ترین روش‌های کاهش بازتاب راداری و کاهش تشعشعات مادون قرمز استفاده شده است، قابلیت پنهان کاری (Stealth) و رادارگریزی آن نیز بطور قابل توجهی بالاست. سیستم «یکپارچۀ ساختار بال و بدنه» در جنگنده اف-۳۵ باعث شده است که علاوه بر تقویت توان رادارگریزی آن، حمل تسلیحات بیشتر در زیر بال‌ها نیز ممکن شود.

این هواپیما توانایی حمل انواع سلاح‌های جنگی، از هوا به هوا گرفته تا موشکهای کروز، هدایت لیزری، هدایت ماهواره‌ای، ضد کشتی و سلاح هسته‌ای را دارد و از زمرۀ منعطف‌ترین جنگنده‌های ساخته شده در جهان محسوب می‌شود که علاوه بر تسلیحات ساخت آمریکا، قابلیت حمل و استفاده از سلاح‌های دیگر کشورهای جهان را نیز دارد.

هواپیمای اف-۳۵ اولین جنگنده‌ای است که حتی کلاه خلبان آن دارای قابلیتهای منحصر بفردی از جمله یک صفحۀ نمایشگر است. به کمک این صفحۀ نمایشگر، اطلاعاتی که پیش از این در سامانه هاد (Head Up Display) وجود داشت، اکنون مقابل دیدگان خلبان به نمایش درمی‌آیند. تصاویر «دید در شب» نیز از طریق حسگرهای الکترواپتیک به کلاه خلبان فرستاده شده و از آنجا روی این صفحه نشان داده می‌شوند.

همچنین هواپیمای اف-۳۵ اولین جنگنده‌ای است که در آن دستورات خلبان حتی بطور صوتی (DVI) نیز قابل اجرا هستند. به این ترتیب خلبان می‌تواند حتی با گفتار خود برخی از فرامین را اجرا کند.

از دیگر ویژگی‌های منحصربفرد دیگر آن، یک برنامۀ رایانه‌ای پیشرفته و متشکل از بیش از ۸ میلیون کد است؛ یعنی دستکم ۴ برابر بیشتر از نزدیکترین رقیب این هواپیما یعنی اف-۲۲. این برنامۀ رایانه‌ای پیشرفته، به کمک دانش هوش مصنوعی و ترکیب اطلاعات حسگرها، تصویری واضح و یکپارچه را مقابل دیدگان خلبان به نمایش می‌گذارد.

این هواپیما بیشترین تعداد حسگرها را در مقایسه با دیگر جنگنده‌ها دارد و به همین دلیل توانایی کشف هواپیماها، موشکها و دیگر تجهیزات جنگی توسط آن، بسیار بیشتر از دیگر جنگنده‌ها است.

سرمایه‌گذار اصلی برای طراحی و ساخت این هواپیما ایالات متحده آمریکا بوده اما مجموعۀ گسترده‌ای از کشورها از جمله بریتانیا، ایتالیا، هلند، ترکیه، کانادا، استرالیا، نروژ و دانمارک نیز در تامین سرمایۀ ساخت آن مشارکت داشتند. تا کنون دست‌کم ۱۰ کشور جهان این جنگنده را خریده‌اند یا قصد خرید آن را دارند؛ از جمله ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، ژاپن، اسرائیل، بریتانیا، ایتالیا، استرالیا و ترکیه.

انتهای پیام/*
۰
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما