plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۱۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۵
کد مطلب : ۲۶۴۹۱

وزیر کشور: فاز نخست طرح آبرسانی به همدان تا دو هفتۀ دیگر به بهره‌برداری می‌رسد

احمد وحیدی با بیان اینکه با اقدامات جهادی استاندار و مسوولان همدان و وزیر نیرو، فاز نخست طرح آبرسانی به همدان تا ۲ هفته دیگر به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: برای کاهش مشکلات مردم شهر، پیشنهاد شد تعداد چاه‌ها افزایش یابد، تعداد آب‌های بسته بندی قابل قبول باشد و اگر نیاز است تعداد تانکرهای آبرسانی بیشتر شود.
وزیر کشور: فاز نخست طرح آبرسانی به همدان تا دو هفتۀ دیگر به بهره‌برداری می‌رسد
به گزارش ایصال نیوز، وزیر کشور با اشاره به اینکه شهر همدان با بحران آب مواجه است، تصریح کرد: اضافه شدن چاه‌های کشاورزی، حفر چند حلقه چاه در منطقه آق‌حصار و شناسایی عرصه‌های مختلف برای حفر چاه جدید، اقدامات خوبی برای گذر از این بحران است.

وی خاطرنشان کرد: از همه عزیزانی که ۲۴ ساعته با تلاش شبانه‌روزی و کار جهادی منابع آب موجود را رصد کردند تا مردم با کمترین مشکل بحران را سپری کنند، قدردانی می‌کنیم.

وزیر کشور تاکید کرد: برای کاهش مشکلات مردم شهر، پیشنهاد شد تعداد چاه‌ها افزایش یابد، تعداد آب‌های بسته بندی قابل قبول باشد و اگر نیاز است تعداد تانکرهای آبرسانی بیشتر شود.

وی ادامه داد: به منظور بهره برداری به موقع، تامین تجهیزات و وسایل مورد نیاز تکمیل خط انتقال آبرسانی از سد (تالوار) به همدان بسیار مهم است‌.

وحیدی با اشاره به اینکه زمان بازگشایی مدارس و دانشگاه نزدیک است، افزود: تا مهرماه و باز شدن مدارس و دانشگاه‌ها باید مشکل آب همدان حل شود.

وی با اشاره به اینکه باغداران روستاهای بالادست سد اکباتان باید قانع شوند و منابع آبی را در اختیار شبکه آب آشامیدنی قرار دهند، تاکید کرد: تامین آب آشامیدنی یک الزام است و ما نمی‌توانیم نسبت به تامین آب آشامیدنی کوتاهی کنیم.

وزیر کشور ادامه داد: باید با تشویق و ارائه راهکارهای حمایتی، باغداران را مجاب کنیم و نگذاریم شرایط آب همدان از این سخت‌تر شود.

وی با اشاره به اینکه ما باید یک گام به جلو حرکت کنیم تا مشکلات برطرف شود، گفت: بر اساس بررسی‌های جهاد کشاورزی درختان گردو در شهریورماه نیازی آنچنانی به آب ندارند و روستاییان بالا دست سد اکباتان نگران نباشند، سهمیه آب را در اختیار شبکه آبرسانی قرار دهند و اگر دچار خسارت هم شدند خسارت آن‌ها پرداخت می شود.

وحیدی با تاکید بر اینکه خسارت احتمالی باغداران گردو را برعهده می گیریم، اظهار داشت: آب‌های بالا دست سد اکباتان ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب تامین و کمک مناسبی در کاهش مشکلات دارد.

وی با بیان اینکه کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان ممنوع است، تصریح کرد: چاه های غیرمجاز در مناطق نزدیک خط آبرسانی، شناسایی و از ظرفیت آن‌ها برای تامین آب همدان استفاده شود.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه همه باید در حفظ آرامش مردم کمک کنیم، گفت: رسانه‌ها و در راس آن صدا وسیما با اطلاع رسانی در رابطه با نقش مشارکت اجتماعی، جنبشی را برای کمک همه جانبه مردم راه‌اندازی کنند.

وی با اشاره به اینکه نذر آب برای مردم و کشاورزان تبیین شود، افزود: در آستانه اربعین حسینی هستیم و همه مردم باید با این نگاه، به حل مشکلات آب همدان کمک کنند و یکی از بخش‌های مهم تلویزیون باید به این حوزه اختصاص یابد.

وحیدی گفت: در بازدیدی از طرح آبرسانی به همدان داشتیم از محل سد، مسیر انتقال لوله، گذرگاه فرعی و مسیر اضطراری بازدید به عمل آمد.

وی ادامه داد: کارهای به خوبی و سرعت در حال پیشرفت است؛ با توجه به سختی زمین و مسیر لوله گذاری، کار به صورت جهادی و شبانه روزی در حال انجام است.

وزیر کشور با بیان اینکه پیش بینی می‌شود کار انتقال آب از سد(تالوار) تا ۲ هفته آینده به پایان برسد، افزود: گذرگاه انتقال آب این طرح نیز تا روزهای آینده تکمیل و بهره برداری می‌شود.

وی اظهار داشت: پیشرفت کار این پروژه به سطح قابل قبولی رسیده و تلاش‌های استاندار جهادی و مسوولان همدان، وزیر نیرو و همه عزیزانی ستودنی است و از اقدامات آن‌ها قدردانی می‌کنیم.

وحیدی تصریح کرد: مهم این است همه ۲۴ ساعته و شبانه‌روز موضوع  را پیگیری می‌کنند تا مردم عزیز و شریف همدان هر چه سریعتر مشکلاتشان حل شود.

وی با اشاره به اینکه با بهره برداری از طرح آبرسانی به همدان مشکلات برطرف می‌شود، افزود: منابع آب از هر نقطه‌ای که ممکن است، جمع آوری و به شبکه آبرسانی شهر همدان افزوده می‌شود.

وی گفت: با مدیریت جهادی در استان مشکلات برطرف و پایداری شبکه آبرسانی برقرار می‌شود.

در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است.همین امر در روزهای اخیر موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.

در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد.

طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.

طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.

عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سال‌های گذشته به کندی پیش می‌رفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرفت در اجرای کار شد و فعالیت کارگاه‌ها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.

اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.

میانگین بارش‌های استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است. ا یر نا 

انتهای پیام/*
۱
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما