plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵
کد مطلب : ۲۲۹۱۱
مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب اصفهان خبر داد

۷۱۵ دستگاه حفاری غیر مجاز چاه در استان اصفهان توقیف شد

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را سپری می‌کند
مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از توقیف ۷۱۵ دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری چاه در این استان در سال گذشته خبر داد.
۷۱۵ دستگاه حفاری غیر مجاز چاه در استان اصفهان توقیف شد
به گزارش ایصال نیوز، محمد خَلَجی روز جمعه در گفتگویی اظهارداشت: در مجموع در مدت زمانی کمتر از یک دهه بیش از سه هزار و ۸۰۰  دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری چاه در اصفهان توقیف شد

وی تصریح کرد: این فعالیت از جمله اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است که به دلیل کاهش چشمگیر منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از تداوم آن انجام می شود.

وی اضافه کرد: مقایسه سال های گذشته با یکدیگر نشان  می دهد که در سال ۱۴۰۰ با توقیف ۷۱۵ مورد بیشترین آمار به ثبت رسیده است و پس از آن سال ۹۷ با ۵۵۲ توقیف بیشترین سهم را داشت.

مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به فعالیت گروه های گشت و بازرسی برای رصد تخلفات حوزه آب تصریح کرد: اکنون افزایش گروه‌های گشت و بازرسی منابع آب در سطح دشت‌های استان به تعداد ۶۲ گروه منجر به گزارش به موقع و جلوگیری از بسیاری از قانون شکنی‌ها شده است.

خلجی خاطرنشان کرد: اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مانند توقیف دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری چاه نیازمند همکاری سایر دستگاه های اجرایی و تخصیص اعتبارات کافی است.

وی افزود: از سوی دیگر اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی هفت گروه عمده اثرگذار شامل کشاورزان، مقامات اجرایی، دانش آموزان، بانوان، روحانیان، تشکل های مردمی،قضات و نیروی انتظامی، رسانه ها با استفاده از خدمات مشاور راهکار مناسبی برای کاهش تخلفات آبی به شمار می رود.

در راستای چاره‌اندیشی برای کنترل افت و کسری در آبخوان‌ها، وزارت نیرو با تعریف طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در سال ۸۴، برنامه‌های خود در زمینه بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی آغاز کرد.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌قرن اخیر سپری می‌کند بطوریکه رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع باز تکرار می‌شود که به دنبال آن چالش های دیگر مانند کاهش شدید منابع آب زیرسطحی و فرونشست زمین را به همراه داشته است.

انتهای پیام/*
۱
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما