plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۶
کد مطلب : ۲۴۲۸۷

موافقت رئیس پارلمان عراق با استعفای جمعی نمایندگان فراکسیون صدر

ریاست پارلمان عراق با استعفای جمعی نمایندگان فراکسیون صدر موافقت کرده است. براساس قانون مجلس عراق در صورت طرح و تصویب استعفای یکایک نمایندگان فراکسیون اکثریت صدر در صحن علنی، مجلس عراق منحل خواهد شد و راه برای انتخابات جدید باز خواهد شد.
موافقت رئیس پارلمان عراق با استعفای جمعی نمایندگان فراکسیون صدر
به گزارش ایصال نیوز، رهبر جریان صدر عراق یکشنبه شب از حسن العذاری، رئیس فراکسون صدر خواست تا استعفای اعضای فراکسیون را تقدیم رئیس پارلمان کند.
محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق هم بلافاصله موافقت خود را با این درخواست نمایندگان جریان صدر عراق اعلام کرد.

مقتدی الصدر پنجشنبه گذشته از نمایندگان عضو فراکسیون صدر در پارلمان درخواست کرده بود که استعفای خود را بنویسند و برای ارائه آن به رئیس پارلمان آماده باشند و نمایندگان جریان صدر هم به درخواست رهبر این جریان نامه استعفای‌شان را امضا کردند.

رهبر جریان صدر عصر پنج‌شنبه در اظهاراتی تلویزیونی گفت: ماندن فراکسیون صدر مانعی در برابر تشکیل دولت بوده، پس تمامی نمایندگان فراکسیون آماده استعفا هستند.

وی ادامه داد: می‌بایست عزیزان من، نمایندگان فراکسیون صدر استعفاهای خود را بنویسند و بعد از دستور به آنها طی روزهای آتی، آن را تقدیم ریاست پارلمان کنند.

گفتنی است؛ براساس قانون مجلس عراق در صورت طرح و تصویب استعفای یکایک نمایندگان فراکسیون اکثریت صدر در صحن علنی، مجلس عراق منحل خواهد شد و راه برای انتخابات جدید باز خواهد شد.

ماده ۶۴ قانون اساسی تصریح دارد که انحلال پارلمان از طریق رای اکثریت اعضا و با درخواست امضا شده دوسوم نمایندگان (۱۲۶ نماینده) امکانپذیر است.

الحمدانی کارشناس عراقی حقوق پیشتر گفت: ارزش سیاسی خروج نمایندگان جریان صدر خطرناک‌تر و سنگین‌تر از ارزش حقوقی آن است زیرا استعفای آنها منجر به روی‌آوری صدر به اهرم فشار مردمی و به راه انداختن تظاهرات است و همه خوب می‌دانند که مقتدی صدر در به حرکت درآوردن اعتراضات مردمی و به خیابان آوردن طرفداران خود برای نیل به خواسته سیاسی خود به خصوص در بغداد، جنوب و مرکز عراق تبحر دارد.

وی گفت: حرف و حدیث‌ها درباره انحلال پارلمان و حرکت به سمت برگزاری انتخابات زودهنگام کاری آسانی نیست به خصوص که هیات هماهنگی گروه‌های شیعی، تعدیل و اصلاح قانون انتخابات کنونی را پیش شرط برگزاری انتخابات می داند.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما