plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲
کد مطلب : ۷۷۱۴
در حاشیه جشنواره موسیقی فجر

صالحی: موسیقی زبانی برای همدلی‌ و همنوایی‌ است

سی‌و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسیقی را زبان همدلی برای استفاده همنوایی عنوان کرد و حضور گروه‌های هنری موسیقی خارجی به این جشنواره موسیقی فجر را در همین راستا دانست.
صالحی: موسیقی زبانی برای همدلی‌ و همنوایی‌ است
به گزارش ایصال نیوز، سید عباس صالحی شنبه شب در حاشیه جشنواره موسیقی فجر در جمع خبرنگاران، گفت: در مجموع در جشنواره موسیقی فجر روند گام به گام روبه جلو را نشان می دهد، هم فضای نسل جوان از نظر قدرت و توانایی رو به رشد بوده است.

وی افزود: در فضای حضور جوانان و هم پیشکسوتان در جشنواره فجر، توازنی می‌بینیم، یکی از دغدغه های موسیقی به جز این که موسیقی پاپ که محبوبیت قابل توجهی دارد، موسیقی سنتی و نواحی را تحت تاثیر قرار بدهد، با اهتمامی که وجود داشته، ما به نحوی، فضای موسیقی سنتی و موسیقی نواحی را با روندی رو به رشد می بینیم، جشنواره موسیقی فجر علاوه بر تهران در فضای استانی هم نمایانده شده است.

صالحی ادامه داد: امسال ۱۰ استان همزمان این جشنواره را برگزار می کنند، با قله مورد نظر فاصله داریم اما قدم به قدم، فضایی را ایجاد کرده ایم با مدیران جشنواره و همه کسانی که در حوزه موسیقی فعالیت می کنند، رو به رشد است.

وزیر فرهنگ اظهار داشت: هم اتفاقات داخلی و هم رویدادهای بین‌المللی نمی توانست جشنواره را با چالش های جدی مواجه کند، همه تلاش ما بر این بود که به خوبی برگزار شود، عملا اتصال خطی است که بین موسیقی ها ارتباط برقرار کند از طرفی بین موسیقی ایران و دنیا و آنها با ما، تلاش دوستان بسیار بزرگتر بود و فکر می کردیم فضای بسیار موجهی داشته باشیم.

صالحی گفت: بعد از این اتفاقات ما فکر می کردیم بخش بین‌الملل را نداشته باشیم یا کوچک باشد اما این مساله با هماهنگی ایجاد شد، قانع شدن آنها و آمدن آنها بسیار مهم بود. علامت سوال های وسیعی ایجاد شده بود اما موسیقی زبان همدلی است و از زبان موسیقی می توان برای این همدلی و همنوایی استفاده کرد. به همین دلیل گروه‌های خارجی به جشنواره موسیقی فجر آمدند.

سی‌و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در یک نگاه

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر که تا پایان شب سوم خود شاهد اجرای ۲۴ گروه موسیقی در شش سالن پایتخت بوده است است، به ریاست محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری شاهین فرهت از چهارشنبه شب ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۳۰ بهمن در تالار وحدت، تالار رودکی، بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران، تالار سوره حوزه هنری، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی میزبان مخاطبان خواهد بود و ۸۲ گروه موسیقی در بخش‌های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین‌الملل، پاپ، ارکسترال، تلفیقی، بانوان، کودک و نوجوان با ۹۰ اجرا در ۸۰ نوبت به اجرای برنامه می‌پردازند.

جشنواره های استانی موسیقی فجر با حمایت ویژه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر و در راستای همراهی با مردم سیل زده از استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است و گروه‌های بومی استان سیستان و بلوچستان در این دوره جشنواره از ۲۰ تا ۲۵ بهمن در شهرهای زاهدان، چابهار، نیک شهر و قصرقند اجراهای خود را بروی صحنه برده اند.

در این دوره از جشنواره یاد و خاطره جانباختگان سانحه هوایی هواپیمای اوکراینی گرامی داشته می‌شود و نخستین دوره جایزه موسیقی و رسانه و جایزه ترانه سال از برنامه هایی خواهد بود که برای نخستین بار برگزار خواهند شد.

سی‌و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر امسال در آن ۲۵۳ گروه از ۲۵ استان شرکت کرده و هنرمندان این رویداد از دو طریق دعوت و شرکت در فراخوان برای اجرای برنامه انتخاب شده اند که ۶۰ درصد هنرمندان حاضر از طریق فراخوان و ۴۰ درصد به صورت دعوتی در این رویداد به روی صحنه می روند. در کنار تهران استان‌های بوشهر، آذربایجان شرقی، خوزستان، گلستان، فارس، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد اروند میزبان این دوره از جشنواره در شهرهای مختلف کشور خواهند بود. در حوزه قدردانی از هنرمندان و استادان بزرگ موسیقی ایران امسال از بزرگانی چون افلیا پرتو، نادر مشایخی، حسن اسکندری و هوشنگ ظریف طی مراسمی در اختتامیه تجلیل به عمل خواهد آمد.

مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر پنجشنبه اول اسفند در تالار وحدت طی مراسم ویژه ای با حضور مسئولان کشوری و فرهنگی و هنری همراه با اهالی هنر به ویژه موسیقی و مردم برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/*
۲
مرجع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما