plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : ۷۴۶۶
سفیر سوئیس خبر داد

۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد

احتمال عملیاتی شدن کانال مالی سوئیس
سفیر سوئیس در تهران با بیان اینکه دو سه هفته آینده کانال مالی سوئیس بطور کامل عملیاتی می شود، گفت: امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد.
۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد
به گزارش ایصال نیوز، «مارکوس لایتنر» سفیر سوئیس در تهران، بعدازظهر امروز (یکشنبه) در نشستی خبری در محل سفارتخانه کشورش به تشریح جزییات کانال مالی جدید برای ارسال اقلام انسان‌دوستانه به ایران پرداخت.

وی گفت: هدف این تمهید تجاری انسان دوستانه سوئیس این است که اطمینان حاصل کند که صادرکنندگان و شرکتهای مستقر در سوئیس که یا دفاتر مرکزی یا شعب آنها در سوئیس است در حوزه دارویی، پزشکی و بخش های غذایی بتوانند یک کانال مالی ایمن را با کمک یک بانک سوئیسی داشته باشند و به صادراتشان به ایران ادامه دهند.

وی گفت:با ایجاد این کانال سوئیس سهم خیلی مهمی خواهد داشت که جمعیت ایران از لحاظ دارویی و غذایی تامین شود که کاملا در راستای سنت انسان دوستانه سوئیس است. سفیر سوئیس عنوان کرد: این کانال تنها ابزار انساندوستانه نیست، می توان به عنوان نشانه سیاسی نیز از آن یاد کرد.

لایتنر گفت: به برکت اعتمادی که سوئیس در ایران و آمریکا دارد، توانستیم کانال مالی را ایجاد کنیم تا بتواند اقلام انسان دوستانه را برای بیماران و مصرف کنندگان ایرانی فراهم کند. ما این تمهید را نشانه ای از تشنج زدایی به حساب می آوریم.

سفیر سوئیس با بیان اینکه محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی و اقلام غذایی همواره از تحریمها معاف بوده اند، اظهار داشت: با آغاز مجدد تحریم های آمریکا علیه ایران در سال ۲۰۱۸، موسسات مالی که فقط هم در سوئیس نبودند تمایلشان نسبت به فعالیتهای تجاری و مالی با ایران کم شد و دیگر کانالهای پرداختی باقیمانده گران و پیچیده هستند و در اغلب موارد چندان قابل اعتماد نیستند و از این رو این کانال را ایجاد کردیم تا بتوانیم این راهکار را ادامه دهیم.

لایتنر گفت: برای اجرای این تمهید انسان دوستانه سوئیس ما همکاری خیلی نزدیکی با مقامات ایرانی و آمریکایی و شرکتها و بانکهای سوئیسی داشتیم و این مسئله مهم بوده که رو به جلو حرکت کنیم و معامله آزمایشی هفته گذشته را قطعی و ایمن تر کنیم.

سفیر سوئیس ادامه داد: از طریق این تمهید وزارت خزانه داری آمریکا به بانکهای مشارکت کننده در این کانال تضمین می دهد که چنین معاملاتی را انجام دهند و مطمئن شوند این معاملات در راستای تحریمهای آمریکا علیه ایران است.

وی گفت: ما به اندازه قابل ملاحظه ای در این سازوکار سرمایه گذاری کرده ایم که تعهد بسیار قوی را در بردارد و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که اقلامی که از طریق این کانال برای آن اعتبار مالی تامین می شود به دست بیماران و مصرف کنندگان ایرانی برسند.

سفیر سوئیس خاطرنشان کرد: بانکها و شرکتهای مشارکت کننده در این سازوکار اطلاعات دقیق و جزیی درباره فعالیتها و شرکای بازرگانی خود در ایران و معاملاتی که با آنها انجام داده اند را تامین و آن را به مقامات سوئیسی خواهند داد.

وی ادامه داد: بعد از معامله موفق سیاسی هفته گذشته، لازم است به شماری از جزییات فنی بپردازیم که این کانال را نهایی کنیم.

لایتنر گفت: انتظار دارم دو سه هفته آینده این کانال فعالیتش را به طور کامل شروع کند و عملیاتی شود. اعتقاد راسخ دارم این کانال آثار مثبتی بر دیگر کانال ها هم خواهد داشت. نقش پیشرویی که سوئیس در این زمینه بازی کرد به سایر نقش آفرینان این حوزه نشان داد که این کار امکانپذیر است.

سفیر سوئیس درباره معامله آزمایشی هفته گذشته نیز گفت: سه پرداخت توسط بانک مستقر در ژنو به نام BCP انجام شد. این معاملات شامل تامین داروهای متفاوت از شرکت دارویی سوئیسی هستند که ارزش تقریبی آنها ۲.۳میلیون یورو است. دو بخش از این معامله وارد ایران شدو امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد. سفیر سوئیس در پاسخ به سوالی درباره میزان سرمایه گذاری ها در این کانال گفت: یک بخش سرمایه گذاری در زمینه سرمایه سیاسی، فناوری و افرادی که در این زمینه کار کردند، است.

لایتنر در پاسخ به سوالی درباره اینستکس گفت: ما عضو اتحادیه اروپا نیستیم و بخشی از سازوکار اینستکس به شمار نمی آییم. ما از ابتدا سعی کردیم بر روی مسائل بانکی تمرکز کنیم. از ابتدا بر کالاها و اقلام انساندوستانه تمرکز کردیم و سازوکار ما فراتر از اقلام انساندوستانه نخواهد رفت.

سفیر سوئیس در تهران درباره اینکه ۲.۳ میلیون یورو از منابع بلوکه شده ایران برداشت شده و درباره تضمین این کانال گفت: برنامه ما این است که سازوکاری را شروع کنیم که پایدار بماند. اطمینان داریم خواهیم توانست منابع مالی ایران را به حسابهای مستقر در سوئیس منتقل کنیم که حرکت پایداری را در این زمینه صورت دهیم. در این راستا به طور موازی با همه مشارکت کنندگان گفتگو می کنیم.

سفیر سوئیس درباره اینکه مشخصات شرکت ها به وزارت خزانه داری آمریکا منتقل می شود؟ گفت: برای تمام شرکتها این حرکتی داوطلبانه است یا می توانند از راهکارهای دیگر استفاده کنند.علاقه مندیم کانال شفاف باشد. وی همچنین گفت: بخش بزرگی از پول از طریق ارز یارانه ای است.

سفیر سوئیس در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر وزارت خزانه داری آمریکا در میانه راه مانع بر سر کانال مالی ایجاد کند؟ گفت: ما این کانال را ایجاد نکردیم که برای چند هفته باشد بلکه می خواهیم این اقدامات ما ادامه دار و پایدار باشد.

لایتنر در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا دیگر کشورها هم می توانند از این کانال برای ارسال کالاهای مذکور به ایران استفاده کنند؟ اظهار داشت: این کانال برای شرکتهای سوئیسی و شرکتهای مستقر در سوئیس است و کشورها و نهادهای دیگر می توانند از سازوکارهای دیگری استفاده کنند. تلاش می کنیم مجموعه ای از شرکتها را فراهم کنیم که در این سازوکار فعالیت کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا این کانال شامل خوراک دام هم خواهد شد؟ گفت: این مورد هم در آینده بخشی از معاملات خواهد بود فرآیند گام به گام خواهد بود.

سفیر سوئیس همچنین گفت: باید بیمار از دارو استفاده کند و این داروها در ایران بیاید و در ایران استفاده شود و نه اینکه در کشورهای همسایه با بهای گزاف فروخته شود. وی همچنین عنوان کرد: ما نیازمند حضور کشورهای دیگر نیستیم و این سازوکار سوئیسی است. آمریکا و سوئیس روز پنجشنبه دهم بهمن ماه از اجرایی شدن ساز و کار مالی جدیدی برای ارسال اقلام‌ انسان‌دوستانه به ایران خبر دادند.

در بیانیه‌ای که سفارت سوئیس در تهران منتشر کرد آمده است: «تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس (SHTA)، ساز و کاری مالی با هدف ممکن ساختن تحویل کالاهای انسان‌دوستانه به ایران، در آستانه اجرایی شدن است.»

در بیانیه سوئیس آمده است: «روز ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ (برابر با ۷ بهمن ۱۳۹۸) یک پرداخت اولیه برای محموله‌ای از دارو به مقصد ایران، به طور آزمایشی مورد تأیید قرار گرفت.» سوئیس هدف از اجرایی شدن این ساز و کار را اطمینان از برخوردار شدن تأمین‌کنندگان محصولات غذایی و دارویی از وجود یک «کانال پرداخت مطمئن» برای انجام مبادلات مالی مرتبط با صادرات این اقلام توصیف کرده است.

سفارت سوئیس در تهران خاطرنشان کرده است: «هدف ساز و کار تجاری انسان‌دوستانه سوئیس حصول اطمینان از آن است که صادرکنندگان و شرکت‌های تجاری در زمینه غذا، بخش‌های دارویی و پزشکی مستقر در سوئیس از یک کانال پرداخت مطمئن از طریق یک بانک سوئیسی برخوردار شوند که به وسیله آن‌ پرداخت‌ها در ازای صادرات آنها به ایران تضمین می‌شود.» سوئیس همچنین عنوان کرده این ساز و کار با همکاری نزدیک «مقامات مربوطه در ایالات متحده آمریکا و ایران و نیز بانک‌ها و شرکت‌های برگزیده سوئیسی» ایجاد شده است.

سفارت سوئیس در بیانیه می افزاید: مذاکرات درباره تمهید تجاری انسان دوستانه سوئیس (SHTA) در حال تکمیل شدن است. وزارت امور اقتصادی سوئیس به همراه وزارت امور خارجه این کشور و معاونت امور مالی بین‌المللی سوئیس (SIF) به طور فشرده از پایان سال ۲۰۱۸ (زمستان ۱۳۹۷) مشغول کار بوده‌اند تا این ساز و کار مالی انسان‌دوستانه به اجرا درآید. شورای فدرال سوئیس اجرای تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس را در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ ( برابر با ۳۰ دی ۱۳۹۸) تصویب کرد.

بر طبق این بیانیه، به عنوان یک معامله آزمایشی، نخستین پرداخت برای محموله‌ای از دارو به مقصد ایران توسط یک شرکت دارویی سوئیسی در تاریخ ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ (برابر با ۷ بهمن ۱۳۹۸) مورد موافقت قرار گرفت. این محموله شامل داروهای سرطان و نیز داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضاء می‌گردد. ارزش این داروها تقریبا ۲.۳ میلیون یورو است. از آنجا که تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس(SHTA) هنوز اجرایی نشده، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، به منظور این معامله مشخص، تضمین‌های لازم را به بانک سوئیسی دست‌اندرکار ارائه کرده است.

«عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی یک روز بعد در واکنش به خبر ایجاد کانال مزبور اعلام کرد: داروی مبادله شده با پیگیری و درخواست سفارت دولت سوئیس و در حد ۲.۵ میلیون یورو، آن هم از طریق منابع موجود بانک مرکزی نزد یک بانک سوئیسی و از طریق شرکت‌های سوئیسی بوده است.

وی افزود: اگر آمریکایی‌ها واقعاً مدعی همراهی برای تأمین دارو و کالاهای کشاورزی هستند، باید مکانیسم بانکی برای انتقال و تأمین منابع خرید کالاهای اساسی را فراهم سازند.

رئیس کل بانک مرکزی صرف انجام مکانیسم فنی مبادله بدون امکان انتقال منابع را کافی ندانست و فراهم سازی مکانیسم انتقال منابع و تأمین مالی آن را معیار مهمی برای ارزیابی صحت ادعای آمریکایی‌ها برشمرد.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما