کدام اندیشمندی پیشبینی میکرد آمریکا، بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی ایران، صدام حسین، دیگر دشمن بزرگ جمهوری اسلامی ایران را حذف کند، آن هم با نیت، تسلط بر منطقه و ایران! چه کسی میتوانست پیشبینی کند، عراقِ پس از حذفِ صدام، تبدیل به یکی از تنفسگاههای اقتصادی ایران در شرایط تحریمهای وحشیانه آمریکا شود؟
اگر میخواهیم مبارزه با فساد عمق بیشتری به خود بگیرد و به اقدامات مقطعی ونمادین محدود نشود باید زیرساختهای آن را آماده کنیم و لایحه شفافیت و لایحه تعارض منافع را در حیات هر روزه جامعه جاری کنیم. به نام هیچ مبارزهای نمیتوان اقتصاد و دیپلماسی را به تعطیلی کشاند.
یک استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران میگوید: امروز مهمترين دغدغه مردم ايران مفهوم زندگی است و کمتر به ساحتهای ديگر توجه نشان میدهند. صدای خرد شدن ساحتهای سنتی در جامعه ايرانی شنيده ميشود. مردم ايران از رويکردهای ايدهآليستی و کمالگرايانه عبور کردهاند.
مانع بزرگ در برابر آرام سازی خشم مردم که اصلیترین شمار آنان را جوانان تشکیل میدهند، وعده اصلاحات از سوی کسانی است که متهمان اصلی نابسامانیهای امروز هستند.
واقعیت این است که هر چند دولت نوپای عبدالمهدی مسئول وضعیت کنونی اقتصادی عراق نیست اما به هر حال دولت حاکم به حساب آمده و میتواند دستمایه اجتماع احزابی -زیر خیمه تغییر دولت- باشد که در برکناری عادل عبدالمهدی همداستان هستند.
این طرح نه ظرفیت آموزش زبان در مدارس را بهبود میبخشد، نه بر عدالت آموزشی میافزاید و اگر به مشکلات امنیتی بیشتر نینجامد، چیزی از دغدغههای امنیتی طراحانش نخواهد کاست.
مردم لبنان هرگز نمی خواهند دوباره روزهای تأسف بار جنگهای داخلی را شاهد باشند. آنان از دستهای مخملین بدخواهان متنفرند و به دستان پینه بسته خود و مشتهای گره کرده جوانان خود زیر یک بیرق واحد - پرچم لبنان -خیمه زده اند.
در فضاي كنوني كشور عدالت و حقيقت قرباني رقابتهاي سياسي و فرقهگرايي سياسي ميشوند و حتي مردم نيز چندان اعتمادي به اين بازيهاي سياسي ندارند. زيرا مبارزه اصيل با فساد و ظلم و بيعدالتي با گرايش فرقهاي به كلي تفاوت دارد.
سرمایهگذاران خارجی آمدند و همه چیز را به چشم خود دیدند. از نزدیک با مقامات و تجار ایرانی مذاکره کردند و متوجه شدند فضای کسبوکار و کارآفرینی در ایران مساعد نیست و بخشخصوصی واقعی هنوز شکل نگرفته است.
ربات ها و هوش مصنوعی هر روز پیشرفته تر از دیروز مرزهای اشتغال را در می نوردند و غالباً تاوان آن را انسانهایی که شغل و منابع درآمدی خود را از دست می دهند پرداخت می کنند، اما آیا نمی توان با مدیریت خلاق انسانی همین تکنولوژی نوین و هوشمند رباتیک را برای خلق فرصت های جدید و برتر شغلی برای انسان فردا به کار گرفت؟
نظامیان ترکیه که دومین ارتش بزرگ ناتو را به نام خود ثبت کردهاند، حالا نه در قاعده جنگ متعارف، بلکه در جنگ چریکی و نامتقارن درگیر شدهاند. آنان چنین جنگی را در درون مرزهای خود تا پیش از این تجربه کرده و هنوز هم مبتلابه آن هستند.
بیش از اندازه بزرگ شدن دولت مکانیسمی را فعال میکند که در کنار پیامدهای زیانبار اقتصادی آن سبب گسترش تملق و ریا در جامعه میشود و دقیقا در جهت عکس تاکید بر فرهنگ در برنامهریزی عمل میکند.
طبقهای از سرداران فتوح و اشخاص سطح بالای خلافت تصمیم گرفتند ثروت هنگفت و خیره کننده از بابت فتوحات را میان خود تقسیم کنند و اندکی هم به طبقات پایینتر بدهند. اساس اختلاف طبقاتی از همین جا شروع شد. فرماندهان اصلی سپاه خلافت در کربلا همگی برآمده از طبقه سران فتوح بودند.
عربستان در شرایطی نیست که بتواند نوع مذاکره و نتایج آن را تعیین کند. توقف کامل صادرات نفت آرامکو در استان الشرقیه که طی حملات به الشیبه و بقیق و حریص روی داد، میزان آسیبپذیری این کشور را به همه نشان داد و تداوم و تصعید حملات موشکی و پهپادی انصارالله هم از توان بالای مقاومت یمنیها خبر داد. بنابراین در وضعیت فعلی آنکه میتواند شروطی را تعیین کند، مقاومت ...
معاون رئیس جمهوری در دولت اصلاحات میگوید: من فکر ميکنم که مردم در انتخابات خيلي به عملکرد دولت توجه ندارند و بيشتر معتقدند که انتخابات خوب برگزار شود. خود بنده که انتقاداتي هم دارم، اما در موقع لازم در انتخابات راي هم ميدهم.
به نظر می رسد این چشمه صلح به باتلاقی برای اردوغان تبدیل خواهد شد که حتی فکرش را هم نمی کرد. باتلاقی که موجب تقویت ارتش سوریه، افزایش اعتماد عمومی، اثر گذاری تبلیغات ارتش عربی و دفاع از سرزمین در میان ملت های عربی و از همه مهم تر جذب سرمایه انسانی کردی می شود.