plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
کد مطلب : ۳۶۷۳۴

ایران در صید آبزیان رتبه ۲۶ جهانی را در اختیار دارد

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با بیان این که ایران رتبه های خوبی در جهان در حوزه آبزیان دارد، گفت: کشور ما رتبه نخست تولید ماهی قزل الا، رتبه ۱۶ در آبزی پروری، رتبه ۱۳ در پرورش میگو و رتبه ۲۶ در صید در جهان را به خود اختصاص داده است.
ایران در صید آبزیان رتبه ۲۶ جهانی را در اختیار دارد
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، مهدی شکوری معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اعلام این خبر ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ سطح کشت آبزیان در کشور حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.

شکوری تصریح کرد: ۵۳ هزار هکتار مربوط به مساحت کشت ماهیان گرمابی و ۷۲۹ هکتار سطح کشت ماهیان سردآبی است.
 
تصویب ۲۷۹ پروژه اولویت دار
 
وی با اشاره به این که ۲۷۹ پروژه مصوب در حوزه آبزیان احصا شده است، گفت: ۷۹ پروژه از اولویت های سازمان شیلات در حوزه هایی مانند معرفی گونه های جدید، صید و صیادی، کاهش وابستگی به نهاده های وارداتی هستند.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران، افزود: بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۲۷۹ پروژه مصوب تعیین شده است.

وی با اشاره به این که نیازهای پژوهشی حوزه شیلات تعیین شده است، ابرازداشت: محور این نیازها از جمله کاهش مصرف آب، استفاده بهینه از آب و بازچرخانی آب است.

شکوری با نگاهی به وضعیت و برنامه های تولید آبزیان در جهان گفت: روند تولید در جهان ، توسعه آبزی پروری را نشان می دهد که رشد متوسط ۸.۷ درصد سرعت داشته است.

وی میزان تولید انواع آبزیان در جهان را ۲۲۰ میلیون تن و آبزیان جانوری را ۱۸۰ میلیون تن عنوان کرد.
 
پیش بینی ۲ برابری تولید تا ۲۰۵۰
 
شکوری اذعان داشت: برآورد می شود میزان تولید جهانی آبزیان در سال ۲۰۵۰ دو برابر و مصرف آبزیان بیش از ۸۰ درصد افزایش یابد.

وی گفت: بر اساس گزارش سازمان فائو ۲۸ درصد از جمعیت جهان به صورت مستقیم و غیر مستقیم باید در زمینه کشاورزی فعالیت کنند تا تامین غذا در سال ۲۰۵۰ صورت گیرد.

شکوری در عین حال افزایش گازهای گلخانه ای و محدودیت آب را از چالش های آبزی پروری برشمرد.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما