plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۲
کد مطلب : ۳۳۸۱۹
در جلسه شورای امنیت

بلینکن روسیه را به حمله به سیستم جهانی غذا متهم کرد

حدود ۳۴۵ میلیون نفر در جهان از ناامنی غذایی حاد رنج می برند
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در شورای امنیت سازمان ملل از روسیه انتقاد کرد و مسکو را به دلیل خروج از طرح صادرات غلات دریای سیاه به "باج خواهی" و حمله به سیستم جهانی غذا متهم کرد.
بلینکن روسیه را به حمله به سیستم جهانی غذا متهم کرد
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، این مقام ارشد آمریکایی که ریاست جلسه ای در مورد ناامنی غذایی در مقر سازمان ملل در نیویورک را بر عهده داشت، به شورای امنیت ۱۵ عضوی گفت که "گرسنگی نباید به سلاح تبدیل شود."

او به روسیه اشاره کرد و گفت که تهاجم این کشور به اوکراین در سال گذشته به سیستم جهانی غذا "حمله" کرده است.

بلینکن ماه گذشته مسکو را به خاطر خروج از طرح به اصطلاح صادرات غلات دریای سیاه مورد انتقاد قرار داد.

وی گفت: «هر عضو شورای امنیت، هر عضو سازمان ملل باید به مسکو بگوید که از دریای سیاه به عنوان باج خواهی استفاده نکند.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: "استفاده از آسیب پذیرترین مردم جهان به عنوان اهرم فشارکافی است. این جنگ ناموجه غیر وجدانی دیگر کافی است."

بلینکن گفت که قیمت غلات از زمان خروج روسیه بیش از هشت درصد در سراسر جهان افزایش یافته است.

وزیر امور خارجه دولت بایدن در حالی ریاست جلسه امروز شورای امنیت را بر عهده داشت که آمریکا از روز سه شنبه ریاست دوره ای این شورا را بر عهده گرفته است.

بلینکن گفت که واشنگتن در نظر دارد "بیانیه مشترکی در محکوم کردن استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی" صادر کند که در حاشیه این نشست تصویب شد و قبلاً توسط ۹۱ کشور امضا شده است.

یک مقام آمریکایی گفت که بلینکن همچنین ۳۶۲ میلیون دلار بودجه جدید برای برنامه های مبارزه با ناامنی غذایی و سوء تغذیه در ۱۲ کشور آفریقایی و هائیتی اعلام کرد.

در این نشست همچنین رینا گیلانی هماهنگ کننده سازمان ملل برای پیشگیری و مقابله با قحطی گفت: خطر قحطی که بر اثر آن مردم به آرامی از گرسنگی می میرند، باید یک خط قرمز باشد. با این حال تعداد افرادی که از ناامنی غذایی حاد رنج می برند در سال گذشته به یک چهارم میلیارد رسیده است. این بالاترین رکورد در سال های اخیر است.

این مقام ارشد سازماان ملل اضافه کرد: از این افراد، حدود ۳۷۶هزار نفر در هفت کشور با شرایط قحطی مواجه بودند. ۳۵ میلیون نفر دیگر کشورهای دیگر حضور داشتند. مانند همه شرایط بحرانی، زنان و کودکان بیشترین تأثیر را می گیرند.

رینا گیلانی ادامه داد: ما باید تلاش ها برای پیشگیری، کاهش و پایان دادن به درگیری ها در همه اشکال آن را افزایش دهیم. در مناطقی که دستیابی به صلح در زمان کوتاه امکان پذیر نیست, اطمینان از اینکه طرف های درگیری به قوانین بشردوستانه بین المللی احترام می گذارند, حیاتی است.

حدود ۳۴۵ میلیون نفر در ۷۹ کشور از ناامنی غذایی حاد رنج می برند. از جمله عوامل متعدد گرسنگی در جهان، علاوه بر درگیری های مسلحانه، اثرات تغییرات آب و هوایی است.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما