plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۵
کد مطلب : ۳۳۳۳۲

نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و ایران، ۱۵ تیرماه برگزار می‌شود

«باربارا وود وارد» سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل با اعلام اینکه نشست دوره ای شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ درخصوص ایران روز پنجشنبه به وقت محلی(۱۵ تیرماه) برگزار می شود، بار دیگر تهران را در خصوص جنگ اوکراین به نقض این قطعنامه متهم کرد.
نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و ایران، ۱۵ تیرماه برگزار می‌شود
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، «باربارا وودوارد» سفیر انگلیس در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک، به مناسبت ریاست دوره ای کشورش در ماه جاری میلادی بر شورای امنیت در پاسخ به سوالی درباره نگرانی لندن از پیشرفت های هسته ای ایران و ادعای نزدیک شدن به سلاح هسته ای با تکرار ادعاهای غرب افزود: ما نگران این اقدامات ایران هستیم. این کشور سه برابر بیشتر از حداقل مقدار مورد نیاز اورانیوم غنی شده برای ساخت یک سلاح هسته ای، اورانیوم ذخیره کرده است.

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل با تکرار ادعاهای غرب در هراس از پیشرفت های هسته ای ایران بدون اشاره ای به نقض برجام از سوی غرب به ویژه آمریکا اضافه کرد: بنابراین ذخایر اورانیوم و همچنین توانایی ایران برای غنی سازی اورانیوم بسیار بالا است. این وضعیت برای ما بسیار نگران کننده است. به همین دلیل برای اقدامات بعدی با سه متحد اروپایی از نزدیک همکاری می کنیم.

سفیر انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: ما در ۶ جولای (۶ ژوئیه / ۱۵ تیرماه) یک جلسه شورای امنیت با موضوع ایران خواهیم داشت و به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواهیم پرداخت.

وودوارد برغم رد کمک پهپادی ایران به روسیه در جنگ اوکراین مدعی شد: ایران به دلیل ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده در جنگ علیه اوکراین، این قطعنامه را نقض کرده است. بنابراین مسائل و نگرانی های زیادی است که ما به آنها در ۶ جولای رسیدگی خواهیم کرد.

تحولات جنین را دنبال کرده ایم

سفیر انگلیس در سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره حملات رژیم اسرائیل به جنین و حق فلسطینی ها برای دفاع از خود در مقابل اشغال گری نیز گفت: ما تحولات جنین را دنبال کرده ایم. ما همچنان معتقدیم که راهکار دو کشوری بهترین راه برای حفظ صلح بر اساس اصول ۱۹۶۷ است. هر کشوری حق دفاع از خود را دارد اما این حق باید بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه مورد استفاده قرار گیرد.

کاهش روابط لندن – مسکو تاسف آور خواهد بود

سفیر انگلیس در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات یک مقام ارشد روس مبنی بر بهتر است که روسیه روابط خود را با انگلیس کاهش دهد، گفت: با وجود تهاجم روسیه به اوکراین و نقض منشور سازمان ملل، سفیر انگلیس در مسکو تلاش های فوق العاده ای انجام داده است.

وودوارد افزود: بنابراین فکر می کنم کاهش روابط، اقدامی تاسف آور خواهد بود زیرا پس از آنکه روسیه نیروهای خود را از اوکراین خارج کند، روابط دیپلماتیک برای احیای شرایط عادی بسیار اهمیت خواهد داشت.

فضاسازی برای تاثیر بر نشست دوره ای شورای امنیت درباره ایران

دوم تیرماه جاری، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل به همراه سفرای اوکراین، فرانسه، انگلیس و آلبانی در هراس از همکاری نظامی تهران – مسکو، ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین از سوی روسیه را تکرار و آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواندند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل بلافاصله در همان روز در واکنش به ادعاهای پهپادی و ضد ایرانی آمریکا، اوکراین و سه کشور اروپایی گفت که این اقدام، "یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است." و به دنبال تاثیرگذاری بر گزارش دوره ای شش ماهه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد افزود: سخنان سفیر آمریکا در محل رسانه ای شورای امنیت سازمان ملل (Stakeout) از طرف آمریکا، آلبانی، فرانسه، انگلیس و اوکراین، یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است.

مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این نشست سخنرانی می‌کند.

در گزارش قبلی دبیرکل سازمان ملل درباره پایبندی ایران به مفاد برجام به شورای امنیت سازمان ملل متحد، به رغم فضاسازی ها، تهران به ارسال سلاح به روسیه متهم نشد.

تلاش های غرب تاکنون موفق نبوده و گوترش در گزارش خود بیانیه‌ای قطعی در این باره صادر نکرده است.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش، همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند.

جمهوری اسلامی ایران می گوید بی طرفی فعال خود را در جنگ اوکراین حفظ کرده و هرگز سلاحی به طرفین این جنگ برای استفاده در آن نداده است.

ایران بطور مداوم از صلح و پایان فوری جنگ در اوکراین حمایت و اعلام کرده است به رغم موافقتنامه همکاریهای دفاعی دوجانبه ، هرگز به طرفهای جنگ ،سلاح برای استفاده در جنگ اوکراین نه قبل و نه بعد از درگیری نداده است.

ایران معتقد است: کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند.

انتهای پیام/*
 
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما