هر کسی مذاکرات مجلس و برخورد نمايندگان با آقای ظريف را ببيند و بشنود ترديدی نخواهد کرد که اين مجلس در تشخيص مسئله دچار اشتباه شده است. معمولا وزرای امور خارجه پيش از دولت با مقام معظم رهبری هماهنگ هستند.
در صداقت و شجاعت ظریف شکی نیست، حاشا که ما او را دروغگو و بزدل بخوانیم که استفاده از این الفاظ در برابر صاحبان افکار مخالف در شأن دیگرانی است که خود بهتر میدانند، اما آنچه سرآغاز اختلاف دیدگاه بسیاری از فرزندان انقلاب با جناب ظریف است، اشتباهات محاسباتی و مبانی غلط راهبردی است.
ظریف همان دیپلمات کارکشتهای است که جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی امریکا در کتابش مینویسد نگران دیدار ترامپ با او بوده چون میترسید ایرانیها در مذاکرات احتمالی خیلی بهتر از رئیسجمهوری امریکا عمل کنند.
اگر منصفانه بخواهیم به 40 سال اقتصاد گذشته بیندیشیم باید در روشهای اجرائی اقتصادی دقت کنیم و ببینیم در کجا خدمت شده و در کجا اشتباه و احیانا خیانت. در کجا سیستم لیبرالی حاکم بوده و در کجا سیستم پوپولیستی و در کجا سیستم سوسیالیستی و شبیه آن.
کاخ سفید برای بهاصطلاح منزوی کردن ایران حتی بانکها و مؤسسات مالی متحدان خود را نیز تحریم کرده و با طیفی از کشورهای حامی ایران ازجمله ترکیه، عراق، روسیه، چین و جمهوریهای شمال کشور در حال نزاع دیپلماتیک است.
در انتخابات 1400 رياستجمهوری نبايد بهسراغ چهرههای قديمی و تکراری برويم، کسانی که در 40 سال گذشته در جایجای بدنه سياسی کشور حضور داشتند، نمیتوانند اعتماد مردم را مجدد کسب کنند.
پيگيری و بررسی عوامل حادثه اخير در نطنز هم به ايران و هم به ديگر كشورهاي جهان كمك می كند كه از مشكلات ايمنی يا اقدامات خرابكارانهای كه ممكن است جان مردم و محيط زيست را تهديد كند، پيشگيری كنند.
در اعتراضات اخير امريكا گروههايي چون «آنتيفا» (ضد نژادپرستي) و «موضوع زندگي سياه» حضور دارند كه غالبا با لباسهاي مشكي، نقابهايي بر صورت و گاه مسلح با حمله به خودروهاي پليس، آتش زدن ايستگاههاي پليس، خرد كردن شيشه مغازهها و ايجاد فضايي براي غارت اموال خصوصي، نقش مهمي را ايفا ميكنند.
يقينا نمیتوان تكريم دختران را به دادن شاخهای گل و انشای چند جمله تعارفآميز تقليل داد، بلكه در اين روز میتوان بهصورت ريشهای به وضعيت واقعی دختران توجه كرد و آن را با والدين و مسئولان و جامعه در ميان گذاشت.
اکنون شرايط براي تشديد تنش به شدت مهياست، چون در پس ناکاميهاي دونالد ترامپ، هم در مواجهه با ويروس کرونا و هم در در خصوص اعتراضات گسترده ايالات متحده آمريکا به واسطه قتل جورج فلويد، وي اکنون ديگر چيزي براي باختن ندارد.
به هيچوجه صلاح نيست كه در شرايط حاضر ايران با آژانس وارد مناقشه شود. بهتر است كه تهران با درايت و تدبير، بازياي را كه امريكا و اسراييل طراحي كردهاند، از طريق مذاكره با آژانس حل وفصل كند.
با اعطای دسترسی به آژانس برای بازدید از دو سایت مد نظر آن، نه پروژه تمدید تحریمهای تسلیحاتی متوقف خواهد شد و نه درخواستهای بعدی آژانس برای بازرسیهای بیشتر و جدیدتر. بنابراین، ایران هم چوب را خواهد خورد و هم پیاز را.
دوران پسا کرونا باید پایانی بر فعالیتیهای جزیرهای و رقابتهای بین نهادی در کشور ما باشد تا بدین ترتیب گروههای مختلف سیاسی، مسائل ملی را دیگر میدانی برای رقابت و تنازع نبینند.
انتظار بزرگ از همه مسئولان به ویژه مجلس یازدهم این است که برای ادای «حقالناس» فراتر از حصارهای منجمد و بسته باندی قومیتی و فامیلی، بیش از پیش به روحیه بسیجی مسلح باشد و بسیجی عمل کند.
اگر احمدینژاد در 1400 نامزد شود، هم بدنه اجتماعی تندروها به وی رای میدهند و هم کسانی که او برايشان شخصيتی پوپوليست است که به او عشق میورزند و علاقه دارند.
ناو لینکلن، نرسیده به خلیجفارس بازگشت و حالا پس از مدت کوتاهی، نفتکشهای ما هستند که در آنسوی دنیا، برای تجارت با کشوری بیخ گوش آمریکا خبرساز میشوند. همانقدر که درک مسئله ساده است، تبعاتش بزرگ و افتخارآمیز است.