رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در دیدار با همتای الجزایری خود با بیان اینکه امت اسلامی در سطح جهانی نسبت به فلسطین، حساسیت لازم را پیدا کردهاند، گفت: ما باید صریح و شفاف در این حوزه در قالب پارلمانها گفتوگو کنیم و همکاریهای لازم برای ارسال کمکهای ضروری به غزه را داشته باشیم که ایران و الجزایر میتوانند این همکاری را انجام دهند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، محمدباقرقالیباف و «ابراهیم بوغالی» رئیس مجلس الجزایر در حاشیه کنفرانس بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) در جاکارتا دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: امروز فجایعی در فلسطین در حال رخ دادن است که همه حاکی از این است که باید با اتحاد و انسجام به فکر این مردم مظلوم باشیم و حق آنها را بگیریم.
قالیباف ضمن ابراز تأسف از عدم اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین، بیان کرد: امروز نه تنها برخی کشورهای اسلامی از فلسطین حمایت نمیکنند بلکه تعدادی از آنها در چنین شرایط ظالمانهای، از صهیونیستها حمایت میکنند.
وی با تأکید بر ضرورت چارهاندیشی برای مسأله فلسطین، تصریح کرد: ما بر این باوریم که اگر در جبهه حق ایستادگی کنیم خداوند پیروزی را برای ما تضمین کرده و تردیدی در آن وجود ندارد. وظیفه ما این است که ملتها را نسبت به موضوع فلسطین مطلع کرده و آنها را در میدان نگاه داریم.
امت اسلامی در سطح جهانی نسبت به فلسطین، حساسیت لازم را پیدا کرده است
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه امت اسلامی در سطح جهانی نسبت به فلسطین، حساسیت لازم را پیدا کردهاند، گفت: ما باید صریح و شفاف در این حوزه در قالب پارلمانها گفتوگو کنیم و همکاریهای لازم برای ارسال کمکهای ضروری به غزه را داشته باشیم که ایران و الجزایر میتوانند این همکاری را انجام دهند.
قالیباف همچنین بر توسعه روابط تجاری میان دو کشور تأکید کرد و افزود: ایران و الجزایر میتوانند در حوزه صنعت، دانش بنیان، بهداشت و سلامت و حمل و نقل ارتباط نزدیکی داشته باشند و ظرفیتهای لازم در این حوزهها وجود دارد.
وی با تاکید بر فعال شدن اتاق اصناف و اتاق بازرگانی در کنار سفرا، تاکید کرد: این موضوع سبب خواهد شد تا دو کشور بتوانند ظرفیتهای موجود را شناسایی کرده و در اختیار سرمایهگذاران و تجار قرار دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و الجزایر میتوانند با استفاده از ظرفیت پارلمانها بسیاری از فرصتها را بالفعل کرده و توسعه دو کشور را رقم زنند.
الجزایر و ایران از ظرفیتهای بینظیر خود برای توسعه روابط اقتصادی استفاده کنند
همچنین ابراهیم بوغالی ضمن ابراز خرسندی عمیق از برگزاری این دیدار، گفت: پیوندها و دغدغههای ما مشترک است لذا در سایه چالشهای شتابان امروز باید هر دو طرف در حوزههای مختلف اقتصادی، سطوح دولتی و پارلمانی تلاش کنیم و در این راستا توسعه دیپلماسی پارلمانی میتواند باعث ایجاد مصونیت برای دو طرف در مقابله با چالشها شود.
وی با اشاره به مسأله فلسطین، تاکید کرد: متأسفانه امروز برخی کشورهای اسلامی نه تنها یاریگر آرمان فلسطین نیستند بلکه علیه مظلومان فلسطینی در کنار ظالمان قرار گرفته اند و نسبت به این مسأله پشت کرده اند.
رئیس مجلس الجزایر افزود: برخی کشورها در حال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند که نه تنها منافع آنها را تأمین نمی کند بلکه باعث میشود این رژیم ناچیز، به خود اجازه دهد بیش از پیش به جنایات خود ادامه دهد.
بوغالی گفت: کوچ اجباری و کمبود دارو و غذا از معضلات جدی امروز فلسطین است، اما لازم است که کشورهای اسلامی در حوزه احقاق حق فلسطینیان در دادگاههای حقوقی بینالمللی قویتر عمل کنند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران برای شرکت در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) صبح روز چهارشنبه وارد جاکارتا شد و در فرودگاه مورد استقبال مسئولان اندونزی قرار گرفت.
این اجلاس از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه با موضوع "حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستونهای تابآوری" با حضور روسا و نمایندگان ۳۸ کشور اسلامی در حال برگزاری است.
نمایندگان کشورهای اسلامی تا امروز در کمیتههای مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان سخنرانی کردهاند.
این اجلاس با بیستوپنجمین سالگرد تأسیس این اتحادیه همزمان شده است و رئیس قوه مقننه به عنوان یکی از سخنرانان این کنفرانس در مراسم افتتاحیه ایراد سخنرانی کرد.
اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی اهداف مختلفی را دنبال میکند که از جمله میتوان به ترویج ارزشهای اسلامی و معرفی اصول والای اسلام با تأکید بر جنبههای تمدنی آن، تحکیم اصل شورا و حمایت از مشورت و مشارکت در حکمرانی مطابق با شرایط داخلی کشورها، تقویت همکاریهای پارلمانی و ایجاد چارچوب هماهنگ برای تبادل تجربه و تعامل میان مجالس کشورهای اسلامی، مقابله با چالشهای مشترک و بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مقابله با سلطهطلبی و اسلامهراسی اشاره کرد.
همچنین گسترش تعاملات بینالمللی و همکاری با نهادهای پارلمانی و بینالمللی برای پیشبرد اهداف مشترک، پاسداری از حقوق بشر و صلح و ترویج عدالت، حقوق بشر و صلح پایدار بر مبنای کرامت انسانی، مداخله نکردن در امور داخلی کشورها و احترام کامل به حاکمیت ملی اعضا بر اساس منشور سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل از دیگر اهداف این اجلاس است.
انتهای پیام/*