plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۵
کد مطلب : ۱۵۹۳۲

تنش در مرزهای اوکراین و روسیه با اعزام دو ناو آمریکایی به دریای سیاه

همزمان با ادامه تنش‌ها میان روسیه و اوکراین و متحدان غربی کی‌یف، ترکیه از حرکت دو ناو ایالات متحده به سوی دریای سیاه خبر داد.
تنش در مرزهای اوکراین و روسیه با اعزام دو ناو آمریکایی به دریای سیاه
به گزارش رسانه‌های ترکیه به نقل از یک مقام دیپلماتیک این کشور که خواست نامش فاش نشود، آنکارا روز جمعه پیام‌هایی مبنی بر عبور دو ناو آمریکایی از تنگه‌ بسفر به سوی دریای سیاه از واشنگتن دریافت کرد.

روسیه و اوکراین در دریای سیاه مرز مشترک دارند.

مسکو در سال ۲۰۱۴ و پس از برگزاری یک همه‌پرسی شبه‌جزیره کریمه، واقع در این آبراه استراتژیک را از اوکراین جدا و به خاک خود ملحق کرد. این انضمام ارضی هیچگاه از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشد. ایالات متحده با توجه به آنکه در جغرافیای دریای سیاه ذینفع نیست، باید ترکیه را به‌عنوان سرزمین معبر ورود به این دریا در جریان حرکت نیروهای دریایی خود قرار دهد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه می‌گوید دو ناو آمریکایی قرار است ۱۴ و ۱۵ آوریل وارد دریای سیاه شوند و تا ۴ و ۵ ماه مه در آن بمانند.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که باوجود تهدیدها و هشدارهای دو طرف منازعه، به نظر می‌رسد که هم مسکو و هم کی‌یف و متحدانش، دست‌کم در حال حاضر، رویکرد خویشتندارانه‌ای را برای جلوگیری از خارج شدن بحران از کنترل در پیش گرفته‌اند.

فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین روز جمعه با انتشار پیامی اعلام کرد اوکراین هیچ قصدی برای حمله به شورشیان جدایی طلب در شرق این کشور ندارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه ژنرال روسلان خومچکا در این پیام که در فیسبوک منتشر شد نوشت: «آزادسازی مناطق موقتا اشغالی با توسل به زور به مرگ نظامیان و غیرنظامیان بسیاری منجر خواهد شد.

چنین امری برای اوکراین قابل پذیرش نیست.»این در حالی است که سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای بازدید از جبهه‌ شرق روز جمعه در دنباس ادامه یافت.

 تنش در مرزهای شرق اوکراین در حالی ادامه دارد که روسیه، روز جمعه و در واکنش به درخواست آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام از مسکو برای «کاهش شمار نظامیان در غرب روسیه» اعلام کرد از هیچکس برای جابه‌جایی نیروهایش در مرزهای این کشور دستور نمی‌گیرد.»

جنگ در شرق اوکراین در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ و پس از پیروزی «انقلاب میدان» هواداران غرب و سقوط دولت ویکتور یانوکویچ، رئیس جمهوری نزدیک به روسیه آغاز شد. مجلس جدید اوکراین در آن دوره قانون حذف زبان روسی به‌عنوان دومین زبان رسمی کشور را تصویب کرد.

بسیاری از شهروندان و جریان‌های سیاسی روس‌زبان شرق، این قانون را به مثابه تهدیدی علیه خود اعلام کرده و با حمله به نیروهای دولت مرکزی، کنترل بخشی از شرق اوکراین را تصرف و جمهوری‌های خودمختار دونتسک و لوهانسک را برپا کردند.

اختلاف زبانی، همچنان از سوی شورشیان شرق و روسیه یک تهدید جدی برای مردمان این منطقه توصیف می‌شود. دیمتری کوزاک، معاون رئیس دفتر ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه با هشدار تلویحی نسبت به بروز نسل‌کشی در دنباس و مقایسه شرایط این منطقه با قتل‌عام سربرنیتسا در جنگ بالکان گفت: «همه‌چیز به سیر و شدت وقایع بستگی داردو اگر همانطور که رئیس جمهورمان می‌گوید شاهد یک سربرنیتسا باشیم، راهی به جز دفاع نخواهیم داشت.»

با این حال همین مقام ارشد روسیه از برپایی مذاکرات میان کی‌یف، مسکو، برلین و پاریس در ۱۹ آوریل خبر داد. 

ارتش اوکراین می‌گوید در سال گذشته، ۵۰ نظامی این کشور در جبهه‌های نبرد جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام/*
۲
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما