plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۴
کد مطلب : ۵۲۱۰
مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی

فناوری‌های مورد استفاده در حوزه توانبخشی ایران فاصله معناداری با دنیا دارد

جای خالی بهره مندی از دنیای امواج در توانبخشی ایران
مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی ضمن معرفی زمینه‌های همکاری فناورانه این دانشگاه با دانشگاه صنعتی شریف در حوزه توانبخشی، گفت: فناوری‌های مورد استفاده ما در حوزه توانبخشی با دنیا فاصله معناداری دارد و اغلب روش‌های ارزیابی اختلالات بالینی موجود در کشور، روش‌های پرسش‌نامه‌ای یا مشاهده‌ای است.
فناوری‌های مورد استفاده در حوزه توانبخشی ایران فاصله معناداری با دنیا دارد
به گزارش ایصال نیوز، امیرسالار جعفرپیشه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دانشگاه‌ صنعتی شریف در خصوص حمایت از فناوری‌های توانبخشی با تکنولوژی بالا به امضا رسیده و از طرف هر دو دانشگاه، برای اعضای هیات علمی گرنت فناوری تعیین شده است. وی ادامه داد: افرادی که بتوانند در این حوزه فناوری تولید کنند و فناوری آن‌ها منجر به توسعه محصول و توانبخشی افراد شود، می‌توانند در فراخوان دو دانشگاه که به‌زودی اعلام می‌شود، شرکت کنند تا طرح فناورانه آن‌ها بررسی شده و در صورت تأیید، گرنت به آن تعلق گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی سپس به تشریح جایگاه مهندسی در توان‌بخشی پرداخت و توضیح داد: متأسفانه در این حوزه بین روش‌های مورد استفاده ما و دنیا فاصله زیادی وجود دارد؛ در کشور از روش‌های پرسش‌نامه‌ای و کتبی برای تشخیص استفاده می‌شود، در حالی که دنیا روش‌هایی چون Virtual reality یا واقعیت مجازی، Telerehabilitation یا توانبخشی از راه دور، تکنولوژی‌های رباتیک، ویلچرهای فرمان‌گیرنده از حرکت چشم یا سیگنال‌های الکتریکی عضلات و ... استفاده می‌کند. این در حالی است که تکنولوژی‌های فوق به کشور ما وارد نشده و فناوری ما در حوزه توانبخشی با دنیا فاصله معناداری دارد.
جعفرپیشه یادآور شد: اغلب روش‌های ارزیابی اختلالات بالینی موجود در کشور، روش‌های پرسش‌نامه‌ای یا مشاهده‌ای است و به سمت روش‌های عینی یا objective که از سیگنال‌های مغزی یا علائم بالینی ثبت‌شده با استفاده از پتانسیل‌های الکتریکی استفاده می‌کند، نرفته است.
وی با اشاره به اینکه ناقض روش‌های پرسش‌نامه‌ای و مشاهده‌ای در حوزه توان‌بخشی نیستیم، تأکید کرد: معتقدیم روش‌ها باید در کنار هم استفاده شوند تا بهترین تشخیص حاصل شود. مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی افزود: هم‌اکنون جلسه بین اعضای هیات علمی دو دانشگاه در حال برگزاری است و اساتید در حال آشنایی با پتانسیل‌های همدیگر در این حوزه هستند تا از توانمندی‌های یکدیگر باخبر شده و تیم تشکیل دهند.
فعالیت هشت دفتر ذیل دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه
جعفرپیشه در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به دستاوردهای دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر توانستیم تعداد واحدهای فناور را به ۲۰ واحد برسانیم و این واحدها طرح‌های مختلفی را در حوزه توان‌بخشی عملیاتی کرده‌اند. وی اضافه کرد: تاکنون سه شرکت، دانش‌بنیان شدند و ۱۰ شرکت در مرکز رشد دانشگاه مستقر هستند. همچنین دوره‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط با حوزه توانبخشی را با هدف ایجاد ادبیات مشترک در این حوزه و بازار هدف آن برگزار می‌کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به فعالیت دفاتر تدوین استاندارد، ارزیابی فناوری، مالکیت فکری، شتاب‌دهی فناوری، فناوری دانشجویی و ارتباط با صنعت ذیل دفتر توسعه فناوری سلامت این دانشگاه، تشریح کرد: "دفتر تدوین استاندارد" ما استانداردهای حوزه توان‌بخشی را تدوین می‌کنند، "دفتر ارزیابی فناوری تجهیزات توانبخشی" شرکت‌هایی را که برای دریافت مجوز تولید مراجعه می‌کنند، در یک روال علمی ارزیابی می‌کند، "دفتر مالکیت فکری" حفاظت از ایده‌ها و اختراعات فناوران را بر عهده دارد و در "دفتر شتاب‌دهی فناوری" نیز آموزش‌هایی در خصوص ثبت شرکت، مالکیت فکری، اصول بیمه و هر آنچه مورد نیاز شرکت‌داری هست، به فناوران آموزش داده می‌شود.
جعفرپیشه با اشاره به اینکه جذب دانشجو و استعدادیابی در دفتر فناوری دانشجویی انجام می‌شود، اضافه کرد: دفتر ارتباط با صنعت نیز به معرفی محصولات مرکز رشد به کلینیک‌ها و بیمارستان‌های توانبخشی پرداخته و نیز نیازهای آن‌ها را در قالب ایده‌ به فناوران انتقال می‌دهد. وی در پایان صحبت‌های خود در پاسخ به اینکه آیا اخذ مجوز تولید از دفتر ارزیابی فناوری دانشگاه کفایت می‌کند یا خیر، اظهار کرد: مواردی هست که اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت صلاح می‌داند از سوی ما بررسی شود و ما نیز این موارد را در صورت استعلام بررسی می‌کنیم؛ اما صدور مجوز نهایی تولید بر عهده اداره کل تجهیزات پزشکی است.
انتهای پیام/*
۳
مرجع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما